Bruxella 1238

Een fascinerende reis door de tijd

Onder de Beurs kan Bruxella 1238 bezoeken. Je loopt er letterlijk door de archeologische opgravoingen en ontdekt er een millennium aan Brusselse geschiedenis. Deze archeologische site nodigt ons uit om de overblijfselen van het oude Minderbroederklooster te ontdekken, dat hier in de eerste helft van de 13e eeuw ontstond. 

Je wandelt er door de fundamenten van wat ooit een groot klooster was in het midden van de stad, vlakbij de Zenne. Maar eerste vind je in de introductieruimte de geschiedenis van deze plek waar sinds 1873 nu de Beurs staat. Je leest er wat er gevonden was en wie in de kerk van het klooster begraven lag. Was er daar niet iemand bij die wereldwijd beroemd is geworden omwille van zijn liefde voor het bier ? kom het ontdekken. De objecten en graven die door archeologen zijn ontdekt tijdens opgravingen op de site (1988 - 2022) worden in Bruxella 1238 getoond in een meeslepende museumopstelling die ons onderdompelt in een boeiend deel van de geschiedenis van Brussel! 

Het klooster heeft de Europese godsdienstoorlogen doorstaan en werd heropgebouwd na het bombardement van Brussel door de troepen van Lodewijk XIV in 1695. Het klooster ruimde plaats voor de botermarkt in het begin van de negentiende eeuw, die op zijn beurt verdween voor de Beurs. Alleen de fundamenten blijven nog over. 

Het Belgian Beer World-ticket geeft toegang tot Belgian Beer World en Bruxella 1238. Het Bruxella 1238-ticket biedt alleen toegang tot de archeologische site.

Ticketbalie binnenkort geopend